Mit éreztél, mikor megtudtad, hogy jelöltek az Angyalom-emlékdíjra?

Először el sem akartam hinni, pár pillanatra kikapcsoltam, majd megtiszteltetésnek vettem! Nagyon örültem neki, hogy valakinek én is eszébe jutok, pedig közvetlenül személyesen sosem találkoztunk!

Mi a problémája a gyermekednek?

Danikának 2-es típusú Arnold-Chiari szindróma, megtört, megcsavarodott nyitott gerinc, extrém méretű vízfejűség, mellkas deformitás, hiányos és összenőtt bordákkal, nyitott hasfal, lágyék sérv, 1 vese, csípőficam, donga lábak. Később kialakult epilepszia is.

Milyen napi segítségre van szüksége gyermekednek?

Teljes ellátásra szorul mind mentálisan, mind fizikálisan! Nem tud ülni sem speciális eszköz nélkül, de még csak a kezeit se nagyon emeli. Etetés, itatás, mosdatás, fürdetés, pelenkázás, forgatás, fizikális- és mentális fejlesztés. Szóval minden, ami egy embernek akár csak alapfeltétel a létezéséhez!

Tudsz dolgozni mellette, vagy a gyermeket látod el 0-24-ben?

Az ellátása 0-24-ben zajlik. Rajtam kívül nem is vállalja senki még a felügyeletét sem, max annyi időt, ha a boltba kiugrom!

Mi a legnehezebb része, ha egy szülő sérült gyermeket nevel?

Első sorban szerintem a lelki része! A feldolgozás, hogy nem egészséges a gyermeke! Utána a fizikai része, mert a gyermek növekszik, egyre nehezebb lesz emeléskor, a szülő pedig már nem fiatalodik! Végül a gondolat, hogy mi lesz vele, ha mi már nem leszünk?!

Hogy sikerült elfogadni a kialakult helyzetet?

Nekem ez egy picit másabb volt, mint egy vérszerinti szülőnek.
Danika családba fogadott szeretet gombóc. Pár napom volt dönteni, hogy vállalom-e, vagy sem! Számomra nem volt kérdés, azonnal tudtam a választ! Kezdetektől velünk van, együtt vívjuk a csatákat!

Mivel válhatna könnyebbé az életetek? (egészségügyi támogatás, több pénzforrás, stb.)

Anyagi támogatás oldaláról mindenképp könnyebb lenne, hisz szükségünk lenne egy saját kis házikóra, ami akadály-mentesíthető! Egyre nehezebb már panelből a lépcsőkön le-fel cipelni!

Mi a legnagyobb vágyad az életben?

Ha Danika is egészséges lenne! De ha az állapota annyira javulna, hogy legalább ülni, és beszélni tudna, már teljesülne a vágyam!

Mi lenne az első gondolatod, ha megnyerné a versenyt?

Az első gondolatom? Az, hogy mindenki nyertes és bárcsak mindenki megkapná ezt a kitűntetést!

Mit üzennél a többi anyukának, akik hasonló cipőben járnak?

Minden kis Hős hatalmas szeretetet, rengeteg erőt tud adni! Ők pedig a mi szeretetünkből táplálkozva küzdenek! SOHA NE ADJÁTOK FEL, SOKAN VAGYUNK MELLETTETEK! EGYÜTT, EGYMÁSÉRT!