Interjú Farkas Zsuzsanna Irénnel

Mit éreztél, mikor megtudtad, hogy jelöltek az Angyalom-emlékdíjra?

Amikor megtudtam ,hogy jelölve lettünk a díjra megtiszteltetést és nagy örömet éreztem hisz ilyenben még nem volt részünk.

Mi a problémája a gyermekednek?

Kisfiamnak születés előtt, vagy közben elszenvedett oxigénhiányos állapot következtében agyi károsodása van. Agyának a fehér állomány jelentős része elhalt: ICP.

Milyen napi segítségre van szüksége gyermekednek?

Sérültségéből adódóan mindenben a segítségemre szorul: evés-ivás, öltözés, mellékhelyiség használata, tisztálkodás, stb.

Tudsz dolgozni mellette, vagy a gyermeket látod el 0-24-ben?

Dolgozni sajnos szinte lehetetlen, mivel epilepsziás is, és ha netán iskolában is van, mindig ugrásra készen kell állnom.

Mi a legnehezebb része, ha egy szülő sérült gyermeket nevel?

Megélni a legnehezebb .látni ahogy küzd szenved látni a korlátait amit mások fel sem fognak ő meg küzd hősiesen minden mozdulatert hiába látja,hogy ő más..

Hogy sikerült elfogadni a kialakult helyzetet?

Elfogadni… Sehogy, de egy biztos: sohasem adom, adjuk fel!

Mivel válhatna könnyebbé az életetek? (egészségügyi támogatás, több pénzforrás, stb.)

Sokkal könnyebb lenne, ha az egészségügy szélesebb, felkészültebb és tájékozottabb, segítőkészebb lenne; és igen, ha a pénzforrás bővebb lenne, minden más lenne a minden napjainkban.

Mi a legnagyobb vágyad az életben?

A legnagyobb vágyam az, hogy önálló és BOLDOG élete lehessen és én végig tudjam kísérni.

Mi lenne az első gondolatod, ha megnyerné a versenyt?

Nem tudom mi lenne az első gondolatom, ha megnyernénk a versenyt, de egy biztos: minden sérült gyermeket nevelő szülő (aki persze kitart és nem kilép) egy angyal!

Mit üzennél a többi anyukának, akik hasonló cipőben járnak?

A többi anyukának aki hasonló helyzetben van, mint én azt üzenném, hogy mi egy család vagyunk és csak mi tudjuk mi is ez a dimenzió, és MI sosem adjuk fel, mert a szívünk és lelkünk a gyermekün.

 

Go to Top